dijous, 27 d’agost del 2009

Suzanne

8 comentaris:

Anònim ha dit...

"Suzanne" és una de les meves cançons preferides. Sempre ho ha estat, tant per la música i la veu de Leonard Cohen com per la història que explica. M'agrada molt que compartim el mateix sentiment. Les cançons travessen el temps i l'espai, els rellotges i els oceans, i desperten el millor de les persones.
Víctor

Mon ha dit...

Recordo haver sentit en Toti Soler que la cantava en català i a
http://ginjol.blogspot.com/2009/07/leonard-cohen-suzanne.html hi ha la traducció feta per Josep Maria Andreu. Si la canto per sobre de la veu de Cohen en veu baixa encara et posa la pell de gallina.

Víctor ha dit...

Sí, Mon. La versió que dius de Toti Soler, és del 1972, d'un disc que tinc i que es diu "Liebeslied". És una preciositat. Quina dona més bonica, que fins i tot Jesús queda seduït per ella i passa un temps al seu costat.

Víctor ha dit...

Suzanne va existir de debò en la vida de Leonard Cohen. Era la dona d'un escultor amic seu i va tenir una relació amorosa amb ella.

Mon ha dit...

Però ell sempre va dir que no hi havia tingut res oi? Fins i tot se la va trobar el 1990 i es veu que no li va dir res perquè no la va reconèixer.

Víctor ha dit...

Era un tema de discreció. Però és que al cap dels anys aquesta dona va acabar vivint en una mena de barraca i es va transformar físicament.

Víctor ha dit...

Tanmateix, és cert que tots dos han dit que la seva història va ser platònica. El marit es deia Armand Vaillancourt. En tot cas, la veritat només la saben tots tres.

Mon ha dit...

Quina història més trista...

buildingblocs

Comments on Biblio què?: Senzillament del.iciòs

Blog de pràctiques sobre el web social

Qui no té feina, el gat pentina

Web 2.0. El bloc de la Marta

Web social i biblio...Què?

Com fer un bloc

Web_Social_Opisso

Helen Ripley

Què és aixo del 2.0?